X

Σολομός σιγομαγειρεμένος με χυμό τρούφας

Εορταστικό δείπνο πρώτη θέση λούσο! Ταξιδεύουμε στον πύργο της Moet & Chandon και μυούμαστε στο σύμβολο της σαμπάνιας Dom Perignon. Συνέντευξη με τον head chef του οίκου, Pascal Tingaud, και ένα signe μενού πέντε πιάτων για το τραπέζι σας μόνο.

Υλικά

Υλικά (για 8 άτομα)

8 χοντρές φέτες σολομού 150-170 γραμμαρίων n καθεμιά

5 λίτρα φιστικέλαιο

Λίγος χυμός τρούφας

Λίγο λάδι τρούφας

1/4 λίτρου μεταλλικό νερό

Παρασκευή

Τυλίγουμε προσεκτικά τις φέτες σολομού με μια ειδική μεμβράνη για φαγητά, για να αποφύγουμε κάθε επαφή με το λάδι.

Βάζουμε το φιστικέλαιο σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία 40°C.

Βυθίζουμε τα κομμάτια του σολομού και τα αφήνουμε για μία ώρα και 15 λεπτά.

Ανακατεύουμε το χυμό της τρούφας με το μεταλλικό νερό και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση.

Αλατοπιπερώνουμε.

Βγάζουμε το σολομό από τη μεμβράνη και βάζουμε κάθε κομμάτι σε ένα βαθύ πιάτο.

Γαρνίρουμε γύρω γύρω με το ζεστό χυμό τρούφας και προσθέτουμε σταγόνες από το λάδι τρούφας.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές