Follow us

Καβουροσαλάτα με μαγιονέζα μους λεμονιού

Είναι, αισίως τέσσερα. Μοντέρνα μπακάλικα σε trendy γειτονιές, που μοστράρουν όχι μόνο τα ράφια τους, αλλά και μια δημιουργική κουζίνα στα τραπέζια τους, - με το περιεχόμενο των ραφιών. Ιχνηλατούμε από κοντά τη νέα τάση. Φινέτσα, design μακριές ποδιές επώνυμων σχεδιαστών, μνήμες ανάμικτες με ‘00s, και γεύση deli-κάτη!

Καβουροσαλάτα με μαγιονέζα μους λεμονιού

Υλικά

Υλικά (για 2 άτομα)

240 γρ. καβούρι Kamchatka Ρωσίας

120 γρ. μαγιονέζα μους λεμονιού

6 κομμάτια λιαστή ντομάτα

Χυμός από 1 λεμόνι

2 φύλλα κρέπας

2 πρέζες αλάτι, πιπέρι

Μαγιονέζα μους λεμονιού

4 αβγά

4 κλαδιά φρέσκο άνηθο

2 κ.γ. μουστάρδα

2 κ.γλ. worsester σος

60 γρ. χυμός λεμονιού

800 γρ. αραβοσιτέλαιο

2 κ.σ. ξίδι

2 πρέζες ζάχαρη

2 πρέζες αλάτι

Παρασκευή

Μαγιονέζα μους λεμονιού
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη worsester σος, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξίδι και σταδιακά το λεμόνι.

Εξακολουθώντας το κτύπημα, προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι εωσότου το μίγμα πήξει.

Στο τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο άνηθο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ελαφριά 3 κουτ.

της σούπας μαγιονέζα μους λεμονιού, τη λιαστή ντομάτα (ψιλοκομμένη), το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το μισό καβούρι.

Με το κουπάτ κόβουμε τέσσερα κομμάτια από τα φύλλα κρέπας.

Ύστερα, χρησιμοποιούμε το κουπάτ (στρογγυλό, διαμέτρου 8 1/2 εκ.

και βάθους 5 εκ.) για να στήσουμε την καβουροσαλάτα.

Σε ένα πιάτο τοποθετούμε το ένα κομμάτι κρέπας στον πάτο του κουπάτ, ως βάση.

Με ένα κουταλάκι προσθέτουμε πάνω από την κρέπα μια στρώση του μίγματος με το καβούρι και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο (στρώσεις κρέπας και γέμισης εναλλάξ) και για τα υπόλοιπα 3 κομμάτια κρέπας.

Στο τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο καβούρι, αφαιρούμε προσεκτικά το κουπάτ και γαρνίρουμε το πιάτο με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.

Επίσης...

Τίποτα δεν ξεπερνά σε θαλπωρή τη γεύση του πουρέ

Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.