
Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1. 700-1. 800 γρ. πολύ φρέσκες σουπιές
30 γρ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
150 γρ. σέλινο - σέλερι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 ποτηράκι λευκό κρασί
Παρασκευή
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές.
Αφαιρούμε τα μάτια και το δόντι τους και κόβουμε τα πόδια τους.
Κόβουμε το σώμα τους σε λεπτές λωρίδες.
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σέλινο-σέλερι, ανανακατεύοντάς τα μέχρι να ροδίσουν.
Τότε προσθέτουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία.
Αναμιγνύουμε το κρασί με δύο από τους ολούς (σακουλάκια) μελάνι, που βρήκαμε στις σουπιές, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το μελάνι.
Περιχύνουμε τις σουπιές με το διάλυμα και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον πελτέ της ντομάτας και το φύλλο δάφνης, μαζί με λίγο νερό και αφήνουμε τις σουπιές να σιγοβράσουν για 45 λεπτά -τουλάχιστον- φροντίζοντας να ελέγχουμε αν έχουν μαλακώσει.
Ιδανικό συνοδευτικό του πιάτου η ποέντα (πουρές καλαμποκιού).