
Υλικά
Υλικά
6 γαρίδες μεγάλες (ή καραβίδες) Νο 2 ή και μεγαλύτερες, χωρίς το κέλυφος και το μαύρο εντεράκι τους, αλλά με την ουρά τους
3 κ.σ. λάδι για το μαγείρεμα
1 κ.γλ. λιωμένο σκόρδο
2 κ.σ. κρεμμύδι, σε μικρά κομματάκια
2 κ.σ. σάλτσα ψαριού (fιsh sαuce)
1/4 φλιτζ. μέτρησης αραιωμένος ταμαρίνδος
2 κ.σ. γάλα ινδικής καρύδας
1 κ.σ. ζάχαρη
8 κόκκινες πιπερίτσες τσίλι (biIds eye)
Φρέσκος κόλιανδρος
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα φαρδύ τηγάνι ή στο γουόκ και τηγανίζουμε τις γαρίδες, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και το κρεμμύδι.
Πριν αρχίσει να παίρνει χρώμα το κρεμμύδι, προσθέτουμε και τις πιπερίτσες τσίλι.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο σκεύος το διαλυμένο ταμαρίνδο, τη ζάχαρη και το γάλα ινδικής καρύδας.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι τα υγρά της σάλτσας να μειωθούν κατά το ήμισυ, και να πήξει κάπως.
Μεταγγίζουμε το φαγητό σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
Διακοσμούμε τις γαρίδες με φρέσκο κόλιανδρο, πριν τις σερβίρουμε.