Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
350 γρ. χοντρά noodles (ή ταλιατέλες ή μέτρια μακαρόνια)
200 γρ. βραστό κοτόπουλο, σε λεπτά, μακρόστενα κομμάτια
50 γρ. κάσιoυς, καβουρδισμένα
Για τη σάλτσα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ φύλλα κόλιαντρoυ, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
2 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ ξίδι από σέρι
1 κ.σ σησαμέλαιο & 2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ ζωμός κοτόπουλου ή νερό
10 κόκκοι πιπεριού Σετσουάν, καβουρδισμένοι και αλεσμένοι
Παρασκευή
Ρίχνουμε τα noodles σε νερό που βράζει και τα βράζουμε ώσπου να γίνουν al dente.
Τα στραγγίζουμε, τα ξεβγάζουμε με κρύο νερό, και τα ξαναστραγγίζουμε καλά.
Όσο βράζουν τα noodles, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά με τον αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε στο μίγμα τα noodles, το κοτόπουλο και τα κάσιους.
Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε, αλατίζουμε όσο χρειάζεται και σερβίρουμε αμέσως.
Το «πιπέρι» του Σετσουάν -που δίνει τη χαρακτηριστική καυτερή γεύση στη μαγειρική αυτής της περιοχής της Κίνας- δεν έχει καμιά σχέση με το πιπέρι.
Είναι ο καρπός μιας μικρής κινέζικης φλαμουριάς και το πικάντικο, κάπως «καπνισμένο», άρωμά του συνοδεύεται από γεύση που «γαργαλάει» τον ουρανίσκο.
Μια ιδιοτροπία της έντονης σετσουάν κάψας είναι ότι ενώ στην αρχή σού κατακαίει το στόμα, ύστερα από λίγο η φλόγα καταλαγιάζει και από πίσω της προβάλλουν ανάγλυφα όλες οι άλλες γεύσεις και τα αρώματα που παίρνουν μέρος στο φαγητό.