
Υλικά
4 φιλέτα λαβράκι (κρατάμε τα κόκαλα)Υλικά (για 4 άτομα)
4 φιλέτα φαγκρί (κρατάμε τα κόκαλα)
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. πιπέρι
500 γρ. ημιέτοιμο κους-κους
4 κ.γλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 κ.γλ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο
Ζωμός
50 ml ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι κομμένο
60 γρ. καρότα (καθαρισμένα, σε κύβους)
1/2 ντομάτα (ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους, κομμένη σε κομμάτια)
1/4 φινόκιο, κομμένο
1/4 από ένα στέλεχος σέλερι
1/4 κ.γλ. γλυκάνισο
1 κοφτό κ.γλ. τοματοπελτές
1/2 σκελίδα σκόρδο
1 γαρίφαλο
1/4 κ.γλ. αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και τα αχνίζουμε στο ζωμό για 10 λεπτά (χρησιμοποιούμε καλαθάκι, φροντίζοντας το ψάρι να είναι έξω από το ζωμό).
Παρασκευάζουμε το κους-κους σύμφωνα με τις οδηγίες, χρησιμοποιώντας ως υγρό το ζωμό.
Πασπαλίζουμε το μαϊντανό και το κόλιαντρο και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε το κους-κους με το ψάρι πολύ ζεστά.
Ζωμός
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε τα ψαροκόκαλα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για 2 περίπου ώρες (στα 35 λεπτά αφαιρούμε τα ψαροκόκαλα).