
Υλικά
Υλικά
H «κλασική» μαγιονέζα...
1 κρόκος αυγού
2 κουταλάκια μουστάρδα
3 κουταλάκια χυμό λεμονιού
½ κουτάλι αλάτι
½ κουτάλι ζάχαρη
Περίπου ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο (αν χρησιμοποιήσετε άλλο λάδι, αντικαταστήστε το μισό λεμόνι με ξίδι)
...και οι παραλλαγές της
-Με μια κουταλίτσα κάρι, για τηγανητά μανιτάρια και κοτόπουλο.
-Με μια κουταλίτσα πελτέ ντομάτας, για κρύες βραστές γαρίδες.
-Με χυμό πορτοκαλιού, αντί για λεμόνι, και λίγο ξύσμα στο τέλος, για βραστά χοντρά σπαράγγια.
-Με τα φύλλα από ένα μάτσο μαϊντανό, λιωμένα στο μπλέντερ μέσα στο λάδι, για μια πράσινη μαγιονέζα για ψάρι.
-Αραιωμένη με λίγο κρύο νερό γίνεται εξαιρετικό ντρέσινγκ, για βραστές και ωμές σαλάτες.