Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
4 καλαμάρια
Σάλτσα αυγοτάραχου
2 κ.σ. τριμμένο αυγοτάραχο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αντσούγιες φιλέτο
1 κ.σ. βούτυρο
Παρασκευή
Σε ένα τηγάνι, σε πολύ χαμηλή φωτιά, βάζουμε τα υλικά της σάλτσας και ψήνουμε ώσπου να λιώσουν οι αντσούγιες.
Κατόπιν προσθέτουμε το αυγοτάραχο και σβήνουμε τη φωτιά αμέσως.
Λαδώνουμε τα καλαμάρια και τα ψήνουμε στο γκριλ ανοιχτά, για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε τα καλαμάρια, περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Γαρνίρουμε με μαϊντανό και φέτες λεμόνι.
Το κορυφαίο ίσως ελληνικό deli μεταμορφώνει το κλασικό καλαμάρι σε γαστρονομική εμπειρία.