Υλικά
1 ½ κιλό αρνί μπούτι κομμένο σε μερίδεςΥλικά για 4-5 άτομα
12 αγκινάρες φρέσκες ή κατεψυγμένες
? φλιτζ. ελαιόλαδο
4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο
3 κρόκους αβγών
Χυμό από 1-1 ½ λεμόνι
Ζωμό από το φαγητό
Εκτέλεση
Πλένετε και στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας το κρέας.
Καθαρίζετε τις φρέσκες αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα και το εσωτερικό χνουδωτό μέρος, κρατάτε το κοτσανάκι τους (2 εκ.), τις τρίβετε με λεμονόκουπα και τις αφήνετε σε νερό με λεμόνι και λίγο αλεύρι.
Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες, τις ξεπλένετε απλώς.
Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και ροδίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και τα σοτάρετε μαζί με το κρέας.
Ρίχνετε νερό μισοσκεπάζοντας το κρέας και το βράζετε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις αγκινάρες, αλατοπίπερο, λίγο λεμόνι και συμπληρώνετε λίγο ζεστό νερό για να βράσουν και οι αγκινάρες.
Χτυπάτε τα αβγά με το χυμό λεμονιού.
Προσθέτετε λίγο-λίγο από το ζωμό του φαγητού χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα και περιχύνετε φαγητό.
Ανακινείτε την κατσαρόλα για να πάει το αβγολέμονο παντού, αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 5/ πάνω σε σβηστό μάτι για να δέσει καλά και το σερβίρετε το φαγητό.