
Υλικά
700 γρ. κιμά μοσχαρίσιοΥλικά για 6-8 άτομα
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ντομάτα μεγάλη ώριμη τριμμένη στον τρίφτη
2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ρίγανη
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
1/3 φλιτζ. κρασί λευκό ξηρό
1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
5 αβγά βρασμένα σφιχτά
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.
Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τον κιμά, το ελαιόλαδο, την ντομάτα, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το χτυπημένο αβγό, το κρασί, αλατοπίπερο και τη φρυγανιά και ζυμώνετε για να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.
Αν σας φαίνεται αραιό το μείγμα, προσθέτετε λίγη φρυγανιά ακόμα.
Το απλώνετε σε χαρτί ψησίματος δίνοντάς του παραλληλόγραμμο σχήμα.
Βάζετε τα βραστά αβγά στη μέση του κατά μήκος, το ένα πίσω από το άλλο.
Με τη βοήθεια του χαρτιού τυλίγετε τον κιμά γύρω από τα αβγά σχηματίζοντας το ρολό.
Κλείνετε τις άκρες του χαρτιού στα πλαϊνά με προσοχή για να διατηρήσει το ρολό το σχήμα του, το μεταφέρετε σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα και το ψήνετε στο φούρνο για 40΄-45.
Περίπου 10΄ πριν από το τέλος του ψησίματος, βγάζετε το ρολό από το φούρνο, αφαιρείτε με προσοχή το χαρτί, διορθώνοντας ταυτόχρονα το σχήμα του αν χρειάζεται, και το ψήνετε μέχρι να ροδίσει, γυρίζοντάς το με προσοχή.
Το αφήνετε να σταθεί για λίγα λεπτά για να μπορέσετε να το κόψετε χωρίς να διαλυθεί.
Το σερβίρετε σε φέτες και το συνοδεύετε με σάλτσα ντομάτας ή μουστάρδα και τηγανιτές πατάτες.