Υλικά
1.200 γρ. κρέας μοσχαρίσιο χωρίς κόκαλο σε κομμάτιαΥλικά 4 άτομα
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο
400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
500 γρ. κριθαράκι
¾ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτετε το κρέας και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
Ρίχνετε τα ντοματάκια μαζί με τους χυμούς τους, αλάτι και πιπέρι και βράζετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας (προσθέτετε λίγο ζεστό νερό αν χρειάζεται).
Μεταφέρετε το κρέας με τη σάλτσα του στο σκεύος για γιουβέτσι.
Προσθέτετε 1 λίτρο ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι και το βάζετε στο φούρνο.
Όταν αρχίζει να βράζει το νερό, ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε.
Στη διάρκεια του ψησίματος προσθέτετε ζεστό νερό αν χρειαστεί.
Ψήνετε για 20΄.
Προς το τέλος του ψησίματος πασπαλίζετε το φαγητό με το τυρί.