Follow us

Σουπιά γεμιστή με τυρί και καρύδια

Σουπιά γεμιστή με τυρί και καρύδια

Υλικά

Υλικά για 4 μερίδες

1 κιλό σουπιές KALLIMANIS

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

? φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα + 1 φλιτζάνι για την σάλτσα

1 φλιτζάνι τυρί φέτα τριμμένη

1 φλιτζάνι καρύδια χονδροκοπανισμένα

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 πρέζα κανέλλα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση




Ξεπαγώνετε τις σουπιές σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας .

Τις πλένετε και τις στραγγίζετε .Ξεχωρίζετε τα πλοκάμια από τα κεφάλια ,τα βράζετε για 3, τα στραγγίζετε και τα ψιλοκόβετε.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και τα κεφάλια από τις σουπιές .

Όταν πάρουν χρώμα και πιουν τους χυμούς τους προσθέτετε τον μαϊντανό.

Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε το μισό φλιτζάνι ντομάτα, την φέτα, τα καρύδια, την κανέλλα και αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε για να γίνει μια γέμιση ομοιογενής .

Αλατίζετε ελαφρά τις σουπιές και τις γεμίζετε με την γέμιση .

Κλείνετε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες ή τις τυλίγετε με σπάγκο, και τοποθετείτε τις σουπιές στο ταψί.

Ρίχνετε από πάνω το φλιτζάνι με τις υπόλοιπες ντομάτες και τις περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι.

Ψήνετε τις σουπιές σε προθερμασμένο φούρνο στους 180?-200? για 45-55 περίπου .

Τις σερβίρετε με τη σάλτσα τους σε πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα.

Τις συνοδεύετε με πιλάφι και ανάμικτη σαλάτα.

Σημείωση: Αν θέλετε να κάνετε το φαγητό νηστίσιμο παραλείπετε την φέτα και προσθέτετε στη γέμιση 2/3 φλιτζανιού φρυγανιά.



Χρόνος προετοιμασίας: 20
Χρόνος μαγειρέματος: 60


Το κρασί που θα το "στολίσει"

Σουπιές, ρύζι, καρύδια.

Η γλυκύτητα του πιάτου εξασφαλισμένη.

Υπάρχει βέβαια και η φέτα με την ντομάτα.

Άρα μας χρειάζεται ένα κρασί με σχετικά καλή οξύτητα αλλά και με κάποια ήπια γλυκά χαρακτηριστικά στη γεύση.

Ίσως ένα chardonnay χωρίς βαρέλι.

Θα μπορούσαμε άνετα να προτείνουμε την Μεσσηνιακή "Αγριλιά" από το Κτήμα Δερέσκου.

Ξεπαγώνετε τις σουπιές σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας . Τις πλένετε και τις στραγγίζετε .Ξεχωρίζετε τα πλοκάμια από τα κεφάλια ,τα βράζετε για 3, τα στραγγίζετε και τα ψιλοκόβετε. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και τα κεφάλια από τις σουπιές . Όταν πάρουν χρώμα και πιουν τους χυμούς τους προσθέτετε τον μαϊντανό. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε το μισό φλιτζάνι ντομάτα, την φέτα, τα καρύδια, την κανέλλα και αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε για να γίνει μια γέμιση ομοιογενής . Αλατίζετε ελαφρά τις σουπιές και τις γεμίζετε με την γέμιση . Κλείνετε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες ή τις τυλίγετε με σπάγκο, και τοποθετείτε τις σουπιές στο ταψί. Ρίχνετε από πάνω το φλιτζάνι με τις υπόλοιπες ντομάτες και τις περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι. Ψήνετε τις σουπιές σε προθερμασμένο φούρνο στους 180?-200? για 45-55 περίπου . Τις σερβίρετε με τη σάλτσα τους σε πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα. Τις συνοδεύετε με πιλάφι και ανάμικτη σαλάτα. Χρόνος προετοιμασίας: 20Χρόνος μαγειρέματος: 60 Το κρασί που θα το "στολίσει" Σουπιές, ρύζι, καρύδια. Η γλυκύτητα του πιάτου εξασφαλισμένη. Υπάρχει βέβαια και η φέτα με την ντομάτα. Άρα μας χρειάζεται ένα κρασί με σχετικά καλή οξύτητα αλλά και με κάποια ήπια γλυκά χαρακτηριστικά στη γεύση. Ίσως ένα chardonnay χωρίς βαρέλι. Θα μπορούσαμε άνετα να προτείνουμε την Μεσσηνιακή "Αγριλιά" από το Κτήμα Δερέσκου.

Επίσης...

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.