
Υλικά
Υλικά
1 πράσινη σαλάτα (αν είναι μικρή, υπολογίστε 2) 1 σγουρή σαλάτα
1 λόλα κόκκινη
1 αντίβ
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
διάφορα φρέσκα μυρωδικά, όπως άνηθο, μυρώνια,δυόσμο, κόλιαντρο, μαϊντανό. Φυλλαράκια βασιλικού.
για τη βινεγκρετ:
1/2 φλ. τ. εξ. π. ελαιόλαδο
4 κ. σ. ξύδι από λευκό κρασί
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
4 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε όλα τα σαλατικά.
Διαλέγουμε τα τρυφερά φύλλα και τα κόβουμε με το χέρι σε μικρότερα κομμάτια.
Κόβουμε το κάτω μέρος του αντίβ , που είναι πιο πικρό, αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα.
Τα βάζουμε όλα σε μεγάλη σαλατιέρα.
Πλένουμε, στεγνώνουμε τα μυρωδικά ,αφαιρούμε τους μίσχους και τα ψιλοκόβουμε.
Πρέπει να είναι περίπου 2 φλ.
Τα προσθέτουμε στα σαλατικά κι ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε καλά τα υλικά της βινεγκρέτ.
Λίγη ώρα πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε τη βινεγκρέτ κι ανακατεύουμε προσεκτικά, να ποτίσει όλη τη σαλάτα.