
Υλικά
Υλικά
500 γρ. νεαρό, φρέσκο σπανάκι
100 γρ. ρόκα άγρια (βιολογική)
6-7 τοματίνια
1 κ.σ. κουκουνάρι (προαιρ.)
για τη σάλτσα βινεγκρέτ:
1/2 φλ. τ. εξ. π. ελαιόλαδο
4 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
1σκ. σκόρδο λιωμένη
3 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε το σπανάκι, το στεγνώνουμε ,αφαιρούμε τους μίσχους και τυχόν σκληρά φύλλα.
Αν τα φύλλα είναι πολύ μικρά ,δεν χρειάζονται κόψιμο.
Πλένουμε τη ρόκα , τη στεγνώνουμε και την κόβουμε με τα δάχτυλα σε μικρότερα κομμάτια.
Πλένουμε και κόβουμε στη μέση τα τοματίνια, ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα.
Καβουρδίζουμε ελαφρά το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι.
Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά της βινεγκρέτ σε βαζάκι, ή με το σύρμα , να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε τη βινεγκρέτ στη σαλάτα, ανακατεύοντας προσεκτικά, να πάει παντού.
Ρίχνουμε από πάνω το κουκουνάρι και φλοίδες παρμεζάνας.