
Υλικά
Υλικά
1 κιλ. μπαρμπούνια
800 γρ. ντομάτες ώριμες
2 κ.σ. μαιντανός ψιλοκομμένος
2 κ.κ. φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.κ. ξερή
4 σκελίδες σκόρδου
Φυλλαράκια βασιλικού
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια, τα στεγνώνουμε και τα αλατοπιπερώνουμε.Τα τηγανίζουμε αλευρωμένα σε αρκετό ελαιόλαδο και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Στραγγίζουμε και κρατάμε το λάδι.Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, λιώνουμε ή τρίβουμε το σκόρδο.Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 κ.σ από το λάδι του τηγανίσματος και προσθέτουμε τις ντομάτες, τα ξερά μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να πιουν το νερό τους για 5-6 λεπτά και τότε προσθέτουμε το σκόρδο και, αν έχουμε, τη φρέσκια ρίγανη και αφήνουμε άλλα 2-3 λεπτά να δέσει ελαφρά η σάλτσα.Απλώνουμε τη σάλτσα σε βαθιά πιατέλα, ανακατεύουμε με το μαϊντανό.Τοποθετούμε επάνω τα μπαρμπούνια, ρίχνουμε μ' ένα κουτάλι λίγη σάλτσα από πάνω και γαρνίρουμε με φυλλαράκια βασιλικού.