Υλικά
Υλικά
500 γρ. ριγκατόνι (ή φουζίλι ή φαρφάλες)
500 γρ. τρυφερά κολοκυθάκια
2 αβγά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα ροδέλες
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1κ.σ. μαντζουράνα
1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
5 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη για τη σάλτσα
(και επιπλέον για το τραπέζι)
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε στενές λωρίδες ή μικρά κυβάκια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Βάζουμε το νερό να βράσει για τα ζυμαρικά.
Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τη μαντζουράνα, αφήνουμε ακόμα 1 λεπτό, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό.Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτουμε την παρμεζάνα κι ανακατεύουμε καλά.Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, οπωσδήποτε να κρατάνε γιατί θα μαλακώσουν και στη συνέχεια.
Τα ξαναβάζουμε αμέσως στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε ζωηρά για μισό λεπτό να πήξουν με τη ζέστη τα αβγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά.
Ανακατεύουμε καλά.Σερβίρουμε αμέσως με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.