Follow us

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί, τηγανητοί

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί, τηγανητοί

Υλικά

Υλικά

20-25 κολοκυθοανθοί

200 γρ. ανθότυρο

200 γρ. φέτα, τριμμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλικομμένος

1/2 κ.κ. μαραθόσπορος

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αλάτι, πιπέρι

Για το κουρκούτι

1 φλιτζ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κ.σ. κορνφλάουρ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φλιτζ. τσ. σόδα (ρευστή)

1/2 κ.κ. αλάτι

Παρασκευή

Πλένουμε τους ανθούς και αφαιρούμε προσεκτικά τον στήμονα από το εσωτερικό.

Τους στραγγίζουμε και τους ακουμπάμε σε πετσέτα, να πάρει τα υγρά.

Αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Γεμίζουμε προσεκτικά τους ανθούς κατά τα 2/3 και στρίβουμε τις άκρες να κλείσουν.

Τους αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε το χυλό αναμειγνύοντας αλεύρι, κορνφλάουρ, αλάτι και λάδι και τα ρίχνουμε σ' ένα μπολ με τη σόδα.

Ανακατεύουμε να γίνει ένας λεπτόρρευστος χυλός.

Τον αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε καλά το λάδι, βουτάμε κάθε ανθό στο χυλό και βάζουμε στο τηγάνι με τη βοήθεια δύο κουταλιών.

Τηγανίζουμε λίγους κάθε φορά και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρονται ζεστοί.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.