
Υλικά
800 γρ. γαρίδες μεγάλες Υλικά (για 4 άτομα)
5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
4-5 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
Μισό λεμόνι σε φέτες
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις γαρίδες, τις καθαρίζουμε και τις αλατίζουμε.
Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι, που να τις χωράει στη σειρά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες για 2-3 λεπτά.
Τα αφαιρούμε, προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το σκόρδο.
Το ανακατεύουμε συνέχεια για μισό λεπτό και προσθέτουμε τις γαρίδες.
Τις αφήνουμε να ψηθούν μισό λεπτό από κάθε πλευρά, ίσα να ροδίσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε λίγα λεπτά στο τηγάνι.
Σερβίρουμε τις γαρίδες περιχυμένες με τη σάλτσα του τηγανιού, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μαϊντανό και βάζουμε ανάμεσα φετάκια λεμονιού.