Υλικά
Για τη ζύμηΥλικά
2 φλ.τσ. πλιγούρι
2 φλ.τσ. νερό
1 κ.σ. κρεμμύδι τριμμένο
2-3 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση
300 γρ. κιμάς χοιρινός ή αρνίσιος
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
1 κ.σ. κουκουνάρι (προαιρετικά)
1 κ.γλ. κανέλα
Αλάτι, πιπέρι
2 φλ.τσ. λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό να πάρει βράση, ρίχνουμε 1/2 κ.γλ.
αλάτι και το πλιγούρι, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί δύο ώρες, μέχρι να φουσκώσει το πλιγούρι.
Κατόπιν το στραγγίζουμε καλά.
Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το κουκουνάρι και τον κιμά, την κανέλα και το αλάτι και καβουρδίζουμε ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Προσθέτουμε το μαϊντανό και το πιπέρι και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Αναμειγνύουμε το πλιγούρι με τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να γίνει σφιχτή.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού και τα πλάθουμε σε μπαλίτσα.
Κρατώντας τη στην παλάμη, κάνουμε ένα βαθούλωμα με το δείκτη και σχηματίζουμε σταδιακά ένα μεγάλο άνοιγμα, έτσι ώστε να γίνει σαν βαρελάκι με λεπτά τοιχώματα.
Γεμίζουμε το άνοιγμα με ένα κουταλάκι γέμιση και κλείνουμε γύρω καλά τη ζύμη.
Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας, βουτώντας συχνά τα δάχτυλά μας σε ένα μπολ με νερό, για να μην κολλάνε.
Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι πολύ λάδι (κατά προτίμηση σπορέλαιο) και όταν κάψει καλά τηγανίζουμε τις κούπες μέχρι να κοκκινίσουν.
Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.