Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. λινγκουίνι ή μπαβέτε
2 κονσέρβες τόνος, στραγγισμένος
3 σκ. σκόρδο, σε φετάκια
1 κ.σ. κάππαρη σε άλμη, στραγγισμένη
1 σφιχτή ντομάτα, σε κυβάκια
1/2 φλιτζ. τσ. κρασί λευκό
Μερικές μαύρες ελιές
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/3 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά να βράσει, ενώ ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1 λεπτό το σκόρδο.
Προσθέτουμε τον τόνο και την κάππαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την ντομάτα, τις ελιές, αλάτι και αφήνουμε να σιγοψηθεί η σάλτσα ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά (ο τόνος πρέπει να λιώσει).
Στο τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό, πιπέρι, ρίχνουμε τα ζυμαρικά, τα ανακατεύουμε με τη ζεστή σάλτσα και σερβίρουμε.