Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
600 γρ. κιμάς, κατά προτίμηση αρνίσιος ή ανάμεικτος με μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.κ. κύμινο σε σπόρους
1 κ.κ. σουμάκ ή μπούκοβο
1 φέτα ψωμιού μουλιασμένη και στυμμένη
3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ και τα αφήνουμε όση ώρα μπορούμε να σταθούν (ιδανικά, από το πρωί) - χωρίς να αποκλείεται να ψηθούν και αμέσως.
Τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου ή σε τηγάνι-σχάρα, αλειμμένο με λίγο βούτυρο ή, φυσικά, στα κάρβουνα.Ενώ ψήνονται τα κεμπάπ, μπορούμε να ετοιμάσουμε μια συνοδευτική σάλτσα από γιαούρτι, αναμειγνύοντας γιαούρτι με δυόσμο, αλάτι, πάπρικα, λίγο λεμόνι και, αν θέλουμε, σκόρδο.
Σε άλλο μπολ, ψιλοκόβουμε μια ντομάτα, ένα κρεμμύδι, αρκετό μαϊντανό, αλάτι, πάπρικα, λεμόνι, και σερβίρουμε δίπλα στα κεμπάπ.