X

Κάππαρη σε σάλτσα ντομάτας

Υλικά

Υλικά

200 γρ. κάππαρη σε άλμη ή στεγνή με αλάτι (όχι ξιδάτη)

4 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες

5 ώριμες ντομάτες

1 φλιτζ. τσ. κρασί λευκό

4 σκ. σκόρδο σε φετάκια

3/4 φλιτζ. τσ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

3-4 κόκκους μπαχάρι

2 φύλλα δάφνης

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Ζεματάμε τις ντομάτες σε νερό που βράζει και τις ξεφλουδίζουμε.

Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε την κάππαρη μαζί με τυχόν καππαρόφυλλα που υπάρχουν.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνουν διάφανα.

Ρίχνουμε την κάππαρη, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και προσθέτουμε πιπέρι.

Τη σερβίρουμε σαν μεζέ για ούζο ή κρασί, ή μαζί με φάβα.

* Η κάππαρη πρέπει να είναι σφιχτή και όχι πολύ μικρή.

Ιδανική για τη συνταγή είναι η κάππαρη που αγοράζουμε από τις τοπικές αγορές των νησιών.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές