Υλικά
Υλικά (για 6-8 σουβλάκια)
1 κιλό ψαχνό αρνίσιο κρέας, κομμένο σε μεγάλους κύβους (4-5 εκ.)
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα στα 4
2 πράσινες πιπεριές κομμένες στα 4
12-18 τοματίνια λαδωμένα και αλατισμένα
Καλαμάκια, τα οποία έχετε μουλιάσει σε νερό για να μην καούν
Για τη μαρινάδα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπερίτσα τσίλι
2 σκ. σκόρδο λιωμένες
1 κ.κ. κύμινο τριμμένο, 1/2 κ.κ. κανέλα τριμμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα χτυπάμε καλά (αυτό γίνεται ιδανικά αν τα κλείσουμε σε ένα βαζάκι και το ανακινήσουμε δυνατά).
Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε βαθύ σκεύος, τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τα αφήνουμε στο ψυγείο 8-24 ώρες, ανακατεύοντας μερικές φορές.
Τα περνάμε στα σουβλάκια εναλλάξ με κομμάτια κρεμμυδιού, πιπεριάς και τοματίνια.
Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ για 10-15 λεπτά, περιχύνοντας 2-3 φορές με τη μαρινάδα.