Follow us

Γαρίδες καπνιστές σε πράσινο κάρι με spicy teriyaki

Γαρίδες καπνιστές σε πράσινο κάρι με spicy teriyaki

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

16 γαρίδες

15 γρ. πράσινο κάρι

Spicy teriyaki

150 γρ. ελαφριά σόγια σος

200 ml μίριν (γλυκό ρυζόκρασο)

220 γρ. ζάχαρη

Φλούδες από 2 λάιμ

10 γρ. πάστα πράσινου κάρι

2 φύλλα λεμονιάς

Εκτέλεση

Βάζουμε τη σκόνη του κάρι στον πάτο ενός wok και πάνω του μια μεταλλική σχάρα ή ένα καλαθάκι μπαμπού όπου τοποθετούμε τις γαρίδες.

Ανάβουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε τον καπνό που θα δημιουργηθεί από το κάψιμο του κάρι να καπνίσει τις γαρίδες για 5-6 λεπτά.

Τις σερβίρουμε βουτώντας τις στη spicy teriyaki.

Spicy teriyaki Βάζουμε όλα τα υλικά να ­πάρουν μία βράση, αφήνουμε τη σάλτσα να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά, στη συνέχεια τη σουρώνουμε­, τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για να γκλασαριστεί­ και στο τέλος διαλύουμε μέσα της την πάστα κάρι.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.