Υλικά
16 γαρίδες Υλικά (για 4 άτομα)
15 γρ. πράσινο κάρι
Spicy teriyaki
150 γρ. ελαφριά σόγια σος
200 ml μίριν (γλυκό ρυζόκρασο)
220 γρ. ζάχαρη
Φλούδες από 2 λάιμ
10 γρ. πάστα πράσινου κάρι
2 φύλλα λεμονιάς
Εκτέλεση
Βάζουμε τη σκόνη του κάρι στον πάτο ενός wok και πάνω του μια μεταλλική σχάρα ή ένα καλαθάκι μπαμπού όπου τοποθετούμε τις γαρίδες.
Ανάβουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε τον καπνό που θα δημιουργηθεί από το κάψιμο του κάρι να καπνίσει τις γαρίδες για 5-6 λεπτά.
Τις σερβίρουμε βουτώντας τις στη spicy teriyaki.
Spicy teriyaki Βάζουμε όλα τα υλικά να πάρουν μία βράση, αφήνουμε τη σάλτσα να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά, στη συνέχεια τη σουρώνουμε, τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για να γκλασαριστεί και στο τέλος διαλύουμε μέσα της την πάστα κάρι.