Follow us

Παλαμίδα πλακί

Παλαμίδα πλακί

Υλικά

Υλικά

2 παλαμίδες φιλεταρισμένες από τον ψαρά ή κομμένες σε φέτες 2 εκ.

1 μικρό σέλερι

2 μέτριες πατάτες

3 μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες

4 μέτρια καρότα

3 μέτρια κρεμμύδια, σε φέτες

6 σκ. σκόρδο, σε φέτες

3-4 κλωνάρια μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1 λεμόνι

2 κόκκινες πιπεριές, σε λεπτές φέτες

3 φύλλα δάφνης

3/4 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα ή τις φέτες της παλαμίδας.

Κόβουμε σε φετάκια τα καρότα.

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις πατάτες και τις βάζουμε σε νερό, να μη μαυρίσουν.

Κόβουμε επίσης σε κύβους το σέλερι και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, στραγγίζοντας από τους χυμούς τους.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°.Σε ένα μεγάλο τηγάνι τηγανίζουμε τις πατάτες και το καρότο, μέχρι να μισομαλακώσουν.

Τα κρατάμε στην άκρη και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερι για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο, και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.

Στο πυρίμαχο σκεύος που θα ψήσουμε τα ψάρια στρώνουμε τις πατάτες και τα καρότα.

Ρίχνουμε από πάνω το μισό μείγμα λαχανικών.

Τοποθετούμε επάνω τα ψάρια και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

Στύβουμε το χυμό του λεμονιού και σκορπίζουμε λεπτοκομμένες φέτες πιπεριάς.

Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά.

Αφήνουμε να σταθεί 30 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.