Υλικά
Υλικά (για 6-7 άτομα)
2 -2,5 κιλά κολοκύθα
2 κρεμμύδια, σε φέτες
3 σκ. σκόρδο κομμένες στα τέσσερα
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
1 lt ζωμός κοτόπουλου
1 κ.σ. τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
Ελάχιστο μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας, για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει χωρίς να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε την κολοκύθα,αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 10 λεπτά, προσέχοντας να μην κολλήσει.
Προσθέτουμε το ζωμό, καυτό, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζωμό ή νερό, χωρίς να την αραιώσουμε πολύ (πρέπει να είναι σαν αραιός πουρές).
Δοκιμάζουμε το αλάτι και αφήνουμε τη σούπα να μισοκρυώσει.
Την περνάμε λίγη λίγη από το μπλέντερ και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για ακόμη 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά.
Συμπληρώνουμε λίγο υγρό, αν χρειάζεται.
Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε, γαρνίροντας με λίγο μαϊντανό.