Υλικά
υλικά για 4-5 άτομα
800 γρ. γαρίδες, μέτριες ή μεγάλες
250 γρ. μανιτάρια λευκά
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο + 4 κ.σ. σησαμέλαιο
1 1/2 κ.σ. σουσάμι
1 φλ.κ. σέρρυ ξηρό
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Σε μικρό τηγανάκι καβουρδίζουμε το σουσάμι (προσοχή, να μην ξανθύνει πολύ).
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, κρατώντας επάνω κεφάλια και ουρές.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρά φετάκια.
Σε φαρδύ τηγάνι με χοντρό πάτο, ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα λαδιών και σωτάρουμε το κρεμμύδι, 3'-4'.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σωτάρουμε, σε μέτρια φωτιά, γιά 3'-4'.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε προσεκτικά, να σωταριστούν απ' 'ολες τις πλευρές γιά 4'-5'.
Προσθέτουμε το σουσάμι και σβήνουμε με το σέρρυ.
Αφήνουμε 2'-3' να εξατμισθεί.
Ρίχνουμε το ξύσμα και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε άλλη μιά φορά, προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε.