Υλικά
υλικά για 6 άτομα
6 χοιρινές μπριζόλες (αν είναι πολύ μικρές υπολογίζουμε περισσότερες)
6 μήλα στάρκιν, σκληρά
3 σκ. σκόρδο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 φλ. τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
1 κ. γ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε τα μήλα, τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε σε τέταρτα και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και όταν κάψει σοτάρουμε τα μήλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 2'-3'.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, το σκόρδο σε φετάκια, τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.
Αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας.
Αλατοπιπερώνουμε τα μπριζολάκια και τα ψήνουμε σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Πριν τα βγάλουμε, προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε να ανακατευτεί με τη σάλτσα του τηγανιού και να πάει παντού.
Σερβίρουμε τα μπριζολάκια με τα καραμελωμένα μήλα στο πιάτο.
Συνοδεύουμε το πιάτο με ρύζι μπασμάτι.