Υλικά
υλικά
1,5 κ. διάφορα ψάρια, μετρίου μεγέθους
5 μέτρια κρεμμύδια
5 ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
1/2 μπουκάλι ξηρό Πόρτο (κρασί)
3 σκ. σκόρδο, λιωμένο ή τριμμένο
3-4 κλωνάρια μαϊντανού
φύλλο δάφνης
1 λεμόνι, το χυμό
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Σε μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε 2-3 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα τρία κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα κεφάλια των ψαριών, το μαϊντανό, τη δάφνη, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι, το κρασί και 600 γρ.
νερό.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν 30', αφαιρώντας τον αφρό.
Σουρώνουμε τον ζωμό.
Τον βάζουμε στην καθαρή κατσαρόλα μαζί με τα άλλα δύο κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, το σκόρδο, τις ντομάτες, τα ψάρια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά 30΄.
Στο τέλος προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρουμε τη σούπα με τηγανισμένα κρουτόν.