Υλικά
υλικά
1/2 πακέτο φύλλο κρούστας
300 γρ. γαρίδες βρασμένες για 3' και καθαρισμένες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό τμήμα
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 κ.σ. αλεύρι
4 κ.σ. ε.π.ελαιόλαδο
3/4 φλ.τσ. γάλα ζεστό
1 αβγό χωρισμένο
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
λίγη πάπρικα γλυκιά
ελαιόλαδο ή βούτυρο για το άλειμμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες και τα κρεμμύδια.
Σ' ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3'-4'.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες (μικρά κομματάκια) γαρίδες, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να κρυώσουν στο τηγάνι.
Ετοιμάζουμε μια μπεσαμέλ, ζεσταίνοντας σε κατσαρολάκι 4 κ.σ ελαιόλαδο μέχρι να κάψει.
Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνέχεια, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ξανθύνει ελαφρά.
Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε στη φωτιά μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον κρόκο του αβγού ανακατεύοντας ζωηρά, αλάτι και πιπέρι και το τριμμένο τυρί.
Μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε και το μείγμα του τηγανιού. Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.
Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας, λαδωμένο και χωρίζουμε κατά μήκος λωρίδες πλάτους περίπου 5 εκ.
Βάζουμε στην άκρη λίγη γέμιση και διπλώνουμε το φύλλο προς τα πάνω μέχρι το τέλος, σχηματίζοντας τρίγωνο πιτάκι.
Συνεχίζουμε έτσι με όλα τα φύλλα και τη γέμιση, τοποθετώντας τα πιτάκια σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Στο τέλος, τα αλείφουμε με λίγο χτυπημένο ασπράδι και τα πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Τα ψήνουμε για 25΄ περίπου, μέχρι να ροδίσουν.