Υλικά
υλικά
5 μέτριες αγκινάρες φρέσκιες
5 αβγά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
5-6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
λίγη τριμμένη ξερή μυζήθρα ή κεφαλοτύρι
αλάτι, πιπέρι, 2 λεμόνια
παρασκευή
Καθαρίζουμε με τον γνωστό τρόπο τις αγκινάρες, βάζοντας μία μία σε μεγάλο μπολ με νερό και χυμό 2 λεμονιών.
Κατόπιν τις βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό μέχρι να μισομαλακώσουν, 8'-10'.
Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά φετάκια.
Χτυπάμε τ' αβγά με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον δυόσμο.
Σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε 2'-3' τις αγκινάρες.
Ρίχνουμε επάνω το μείγμα των αβγών και αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά.
Όταν ψηθεί η ομελέτα από κάτω τη γυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου και μιάς σπάτουλας, για να ψηθεί και να ροδίσει και από την άλλη πλευρά.
Την γλιστράμε σε μεγάλο πιάτο και την πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
Τη σερβίρουμε αμέσως.