
Υλικά
υλικά
3-4 μικρά αγγούρια (ή 1 μεγάλο)
12-14 ντοματίνια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κόκκινη πιπεριά
4 πράσινα σπαράγγια
1/2 φλ. τσ. φρέσκο κόλιανδρο (τα φύλλα)
1 κ.γ. μαραθόσπορο
γιά τη βινεγκρέτ:
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
1 σκ.σκόρδου λιωμένη
1 κ.γ. μέλι
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Κόβουμε και πετάμε το σκληρό κοτσάνι από τα σπαράγγια και τα χωρίζουμε στα δύο, 3-4 εκ.
από την κορυφή.
Βάζουμε το κάτω τμήμα να βράσει για 5'-6' και μετά προσθέτουμε τις κορυφές για άλλα 4'-5', ώστε να παραμένουν τραγανές.
Πλένουμε πολύ καλά τα αγγούρια και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια με τη φλούδα τους.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε φετάκια, κρατώντας και λίγο από το πράσινο τμήμα.
Κόβουμε την πιπεριά σε στενές λωρίδες ή σε κυβάκια.
Πλένουμε τα τοματίνια και τα χωρίζουμε στη μέση.
Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά μας σε μεγάλη σαλατιέρα, μαζί με το μαραθόσπορο και τον μισό κόλιανδρο.
Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά της βινεγκρέτ και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα με τη σάλτσα της, καλύπτουμε το σκεύος με μεμβράνη και την αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο.
Για το σερβίρισμα, ρίχνουμε από πάνω τον υπόλοιπο κόλιαντρο.