Υλικά
υλικά
6 αβγά
450 γρ. σπανάκι
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλ.τσ. ανθότυρο (ή φρέσκια μυζήθρα)
3 κ.σ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε και ζεματίζουμε για 1' το σπανάκι σε νερό που βράζει.
Το ψιλοκόβουμε και το σφίγγουμε να φύγουν όλα τα υγρά του.
Σ' ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά τ' αβγά και προσθέτουμε το ανθότυρο σε κομμάτια, τη γραβιέρα,τα μυρωδικά και το σπανάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.
Σε βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει καλά ρίχνουμε το μείγμα των αβγών.
Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί 5', μέχρι να ροδίσει ελαφρά από κάτω.
Με τη βοήθεια ενός πιάτου ή με δύο σπάτουλες τη γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά 5' ακόμα.
Τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.