X

Αλμυρό κέικ με ελιές και λιαστή ντομάτα

Υλικά

υλικά

180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/2 φλ.τσ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες 

1/2 φλ.τσ. λιαστή ντομάτα από βάζο, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. θυμάρι

100 ml γάλα πλήρες

1/3 φλ.τσ. ε.π.ελαιόλαδο

3 αβγά

1/2 φλ.τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο

1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.

Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το θυμάρι, 1/2 κ.γ.

αλάτι, όσο πιπέρι θέλουμε, τις ελιές, τη ντομάτα και το τυρί.

Χτυπάμε τ' αβγά ελαφρά, προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο και χτυπάμε να ενωθούν.

Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Λαδώνουμε μια μακρόστενη αντικολλητική φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα.

Το ψήνουμε 45' μέχρι να ροδίσει.

Πριν το βγάλουμε, ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας ένα μαχαίρι.

Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό πριν το ξεφορμάρουμε. Εκτός από σνακ για κάθε ώρα, συνοδεύει και τους μεζέδες του ούζου.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές