
Υλικά
Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου
350 γρ. penne rigate ή farfalle ή άλλο κοντό ζυμαρικό
200 γρ. τοματίνια ή ντομάτες σε μικρά κομμάτια
2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
2-3 κ.σ. σάλτσα pesto χωρίς τυρί
5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι, το χυμό
φύλλα φρέσκου βασιλικού για γαρνίρισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίζουμε τα στήθη σε οριζόντιες φέτες.
Σε μια πιατέλα βάζουμε τη σάλτσα πέστο και από πάνω τις φέτες του κοτόπουλου.
Τις τυλίγουμε με τη σάλτσα και αφήνουμε για 30' να πάρουν τη γεύση.
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τις φέτες του κοτόπουλου μέχρι ν' ασπρίσουν, περίπου 3' από κάθε πλευρά.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και αν χρειάζεται προσθέτουμε.
Τις κόβουμε σε ομοιόμορφα κυβάκια. Βράζουμε άφθονο νερό με αλάτι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά.
Τα στραγγίζουμε ενώ κρατάνε λίγο - al dente- και τα ραντίζουμε με 1 κ.σ ελαιόλαδο.
Σ' ένα μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το κοτόπουλο και τα τοματίνια κομμένα στη μέση ή τις κομμένες ντομάτες.
Ρίχνουμε το λαδολέμονο και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε μικρότερα κομμάτια (αλλά όχι πολύ μικρά) και την προσθέτουμε ανακατεύοντας προσεκτικά.
Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.* τη σάλτσα pesto μπορούμε να τη φτιάξουμε, ανακατεύοντας στο μπλέντερ 1 φλ.τσ.
βασιλικό, 1 κ.σ κουκουνάρι, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο όσο πάρει, για να γίνει μια ρευστή σάλτσα.
Όση περισσέψει τη χρησιμοποιούμε σαν σάλτσα ζυμαρικών, αφού προσθέσουμε 1/2 φλ.τσ.
τριμμένη παρμεζάνα.