X

Ορεκτικό αγγουριού με ανθότυρο και καπνιστό σολομό

Υλικά

υλικά

8-10 μικρά αγγουράκια ή 3 μεγάλα λεπτά και τρυφερά

200 γρ. καπνιστό σολομό

250 γρ. ανθότυρο (ή φρέσκια μυζήθρα)

3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

1 κ.σ. ψιλοκομμένη κάπαρη

1 λεμόνι, το ξύσμα και 1κ.σ. χυμό

κρέμα από μπαλσάμικο (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Κόβουμε τον σολομό σε τετράγωνα κομματάκια των 2 εκ.

περίπου και τα κρατάμε.

Δουλεύουμε με πιρούνι το τυρί με τον άνηθο, το χυμό, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.

Καθαρίζουμε τα αγγούρια και τα κόβουμε σε κομμάτια μήκους 2,50 εκ.

Με ένα κουταλάκι σκάβουμε το εσωτερικό κάθε κομματιού, δημιουργώντας μία κοιλότητα.

Τοποθετούμε σε κάθε κοιλότητα από ένα κομματάκι σολομού, πιέζοντάς ελαφρά.

Γεμίζουμε το βαθούλωμα με μείγμα τυριού, χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι ή ένα κορνέ με φαρδειά, αστερωτή μύτη γιά καλύτερη εμφάνιση.

Γαρνίρουμε με κλωναράκια άνηθου.

Στάζουμε γύρω γύρω στην πιατέλα σταγόνες κρέμας από μπαλσάμικο.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές