
Υλικά
υλικά
1800 γρ. καθαρισμένες πατάτες
9 αβγά
ανδριώτικα λουκάνικα, ανάλογα με τα άτομα (υπολογίζουμε 6-7 άτομα)
μαντζουράνα και δυόσμος αλάτι και πιπέρι ένα βαθύ τηγάνι 26εκ. και ανάλογο καπάκι
παρασκευή
Κόβουμε τις πατάτες σε στρογγυλές, ομοιόμορφες φέτες.
Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με τα λουκάνικα και τα αφήνουμε να ψηθούν στο λίπος που θα βγάλουν.
Τα αφαιρούμε, αφήνοντας το λίπος στο τηγάνι.
Βάζουμε τις πατάτες με τη ματζουράνα, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και τις αφήνουμε να ψηθούν αρκετή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τελείως.
Χτυπάμε τα αβγά σε ομελέτα με αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο δυόσμο.Τα ρίχνουμε στις πατάτες και αφήνουμε να ψηθούν από κάτω.
Με ένα καπάκι γυρίζουμε τη φρουτάλια από την άλλη και ψήνουμε.
Μόλις γίνει ροδοκόκκινη την σερβίρουμε αμέσως, με τα ψημένα λουκάνικα ολόκληρα από πάνω.
(από κυρία Κατερίνα Ρεμούνδου)