
Υλικά
υλικά
1 κ. σαφρίδια ή κολιοί
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη
1 φλ.τσ. μαϊντανός κομμένος
2 κ.σ. άνηθος
κλωναράκια μαϊντανού και άνηθου όσα και τα ψάρια
4 σκ.σκόρδο
2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια.
Αφαιρούμε και το χοντρό κόκκαλο στην ουρά και κόβουμε, αν θέλουμε, τα κεφάλια.
Τα λαδώνουμε, τα αλατοπιπερώνουμε και τα τρίβουμε με τη ρίγανη.
Βάζουμε στην κοιλιά τους από δυό φετάκια σκόρδο και από ένα κλωναράκι μαϊντανού και άνηθου.
Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου, 5' από κάθε πλευρά.
Βάζουμε στο μούλτι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 1 σκ.σκόρδο, τον κομμένο μαϊντανό και τον άνηθο, χυμό ενός λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε να γίνει μία παχύρευστη σάλτσα.
Τακτοποιούμε τα ψάρια σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με λίγη σάλτσα.
Σερβίρουμε την υπόλοιπη σε μπολ.