X

Πικάντικο ντιπ κολοκύθας

Υλικά

υλικά

2 φλ.τσ. κολοκύθα σε μικρούς κύβους

2 σκ.σκόρδο λειωμένες

1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

1 κ.γ. σπόρους κίμινου

1 φρέσκια καυτερή πιπερίτσα τσίλι 

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1-2 κ.σ. χυμό φρέσκου λάιμ

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο.

Βάζουμε την κολοκύθα σε μικρό πυρέξ και την ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.

Τη ψήνουμε στο φούρνο να μαλακώσει, περίπου 20'-25', ανακατεύοντας ενδιαμέσως.

Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Στο μεταξύ, ανοίγουμε την πιπερίτσα, αφαιρούμε σπόρους και μεμβράνες και την ψιλοκόβουμε (αν δεν βρούμε γνήσια τσίλι, που είναι μικρή, χωρίζουμε ένα κ.γ.

ψιλοκομμένης καυτερής πιπεριάς).

Βάζουμε στο μούλτι την κολοκύθα, την πιπεριά, το τζίντζερ και το σκόρδο και χτυπάμε να γίνουν πολτός.

Προσθέτουμε 1 κ.σ χυμό λάιμ και χτυπάμε μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.

Ελέγχουμε αν χρειάζεται άλλο αλάτι και βάζουμε το ντιπ σε μπολ, που κρατάμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές