Υλικά
υλικά
1500 γρ. χοιρινό κρέας από σπάλα, κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο λάχανο περίπου 1500 γρ.
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερυ σε φετάκια 2 εκ.
1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα στο χυμό τους
3/4 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
1 κ.γ. πάπρικα γλυκειά
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε το λάχανο, αφαιρούμε τα πολύ χοντρά κοτσάνια και το κόβουμε σε φαρδειές λωρίδες.
Σε φαρδειά κατσαρόλα ρίχνουμε 4 κ.σ ελαιόλαδο και κοκκινίζουμε τα κομμάτια του κρέατος γιά 4'-5', γυρίζοντας τα συχνά απ' όλες τις πλευρές.
Προς το τέλος προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σέλερυ και αφήνουμε να μαλακώσει 2'-3'.
Προσθέτουμε το κίμινο, τα ντοματάκια με το χυμό τους, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μισό φλ.τσ.
νερό, αλάτι και πιπέρι, βάζουμε από πάνω το λάχανο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί.
Μετά από 20' ανακατεύουμε το κρέας με το λάχανο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και να μείνει με λίγη σάλτσα.
Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με λίγη πάπρικα. tips: το κρέας πρέπει να είναι τρυφερό και το λάχανο φρέσκο και τραγανό, ώστε να ψηθούν συγχρόνως και το λάχανο να μη λυώσει.
Αν το θέλετε να κρατάει αρκετά, το προσθέτετε αργότερα στο φαγητό.
Αν θέλετε το φαγητό πιό πικάντικο, προσθέτετε και 1/2 κ.γ.
γλυκειά ή μέτρια καυτερή πάπρικα μέσα στο φαγητό.