X

Τάριχος με γλυκόξινα κρεμμύδια κατά Λουκρήτιο

Υλικά

Υλικά (για 2 άτομα)

6 μικρά και γλυκά κρεμμύδια

1 τεμάχιο μικρού τόννου (το μισό ψάρι) μιας λίβρας περίπου ½ κιλό

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κουταλιά μέλι

1 κουταλιά λευκό κρασί

1 κουταλιά ξύδι

1 κουταλιά βρασμένο λευκό κρασί

1/2 κουταλιάς μέλι

πετροσέλινο

γάρος

Εκτέλεση

Καθαρίζονται και τεμαχίζονται τα κρεμμύδια και τοποθετούνται σε μικρή χύτρα μαζί με το πετροσέλινο, όπου αναμειγνύονται με ελάχιστο νερό (3 κουταλιές), μια κουταλιά ελαιόλαδο και ελάχιστο γάρο σε χαμηλή φωτιά, έως ότου τα κρεμμύδια μαλακώσουν, απορροφώντας το μεγαλύτερο μέρος των υγρών.

Κατόπιν τεμαχίζεται ο τάριχος και προστίθεται στη χύτρα.

Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού αμέσως ελαττώνεται η φωτιά και προς το τέλος, αφού αναμειχθούν μερικές φορές τα υλικά, προστίθεται το μέλι, το ξύδι και το βρασμένο κρασί σε μορφή υδαρούς διαλύματος.

Ακολουθεί δοκιμή γεύσης, δηλαδή εάν δεν είναι ελαφρά αλμυρό προστίθεται γάρος, ενώ εάν είναι πολύ αλμυρό προστίθεται μέλι.από το "Γαστρονομικόν, η τέχνη της μαγειρικής στην Αρχαία Ελλάδα", του Γ.Ηλιόπουλου

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές