Υλικά
1 1/2 κιλό χοιρινό σπάλα Υλικά
1 κιλό πράσα
1/2 κιλό σέλινο, με χοντρά κλωνάρια
2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
χυμός 2 λεμονιών
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πράσα από τα εξωτερικά φύλλα, κόβουμε τις άκρες και κρατάμε το τρυφερό μέρος.
Καθαρίζουμε το σέλινο και το κόβουμε μαζί με τα πράσα, σε κομμάτια δυο εκατοστών.
Τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με 1 κ.σ αλάτι.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα πράσα και το σέλινο να για 3΄-4΄.
Τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε μερίδες.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας να ροδοκοκκινίσει.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε 4΄-5΄λεπτά.
Συμπληρώνουμε ένα φλιτζάνι νερό (μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα),σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοψηθεί.
Μισή ώρα πριν τελειώσει προσθέτουμε τα πράσα και το σέλινο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιών και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
(σημ.
Το ίδιο φαγητό γίνεται και με ντομάτα.
Προσθέτουμε 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες και 1 κ.σ πελτέ μετά το σωτάρισμα και παραλείπουμε το λεμόνι.)