Υλικά
1 κουνέλι 1 1/2-2 κιλά περίπου Υλικά
6-8 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι φυλλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
1/2 κ.σ. θυμάρι ή ρίγανη
1 φλιτζάνι τσ.λευκό κρασί
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κουνέλι και το κόβουμε σχετικά μικρά κομμάτια.
Ρίχνουμε σε βαθύ σκεύος το κρασί, το σκόρδο, το δεντρολίβανο,το θυμάρι ,αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το κουνέλι στη μαρινάδα , σκεπάζουμε με μια διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 4-5 ώρες ή περισσότερο,γυρίζοντάς το 3-4 φορές.
Το βγάζουμε και στραγγίζουμε χωρίς να πετάξουμε τη μαρινάτα.
Παίρνουμε κάθε κομμάτι, το περνάμε από το αλεύρι και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ,σε μέτρια φωτιά, να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
Τοποθετούμε τα κομμάτια σε απορροφητικό χαρτί.
Όταν τελειώσει το τηγάνισμα αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά ,αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε στο λάδι του τηγανιού που έμεινε, τη μαρινάδα.Βάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να σιγοβράσει και να μειωθεί.
Περιχύνουμε τα κομμάτια του κουνελιού με τη σάλτσα και σερβίρουμε με τέταρτα λεμονιού.