Υλικά
1 1/2 κ. μοσχάρι από το μπούτιΥλικά
5 σκελίδες σκόρδο
10 ολόκληρα γαρύφαλλα
3 κ. σ. μαϊντανός
1/2 ποτήρι του νερού ξηρό κρασί αρετσίνωτο
1/2 κ. τριμμένη φρέσκια ντομάτα ή χυμό ντομάτας
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και το μαϊντανό, μια κουταλιά αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
Κάνουμε με κοφτερό μαχαίρι, 10 τρύπες στο κρέας.
Βάζουμε μέσα σε κάθε τρύπα λίγο από το μίγμα σκόρδου και μαϊντανού και ένα ολόκληρο γαρύφαλλο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε καλά το κρέας από όλες τις μεριές μέχρι να κοκκινήσει.
Σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε ένα δάχτυλο νερό και σιγοβράζουμε 1 ώρα.
Ρίχνουμε την ντομάτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 50 λεπτά –1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το αφήνουμε 15 λεπτά και το κόβουμε φέτες.
το σερβίρουμε με σάλτσα του και με συνοδεία χοντρά μακαρόνια ή πατάτες τηγανητές.