Follow us

Σολομός στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας

Σολομός στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά

Υλικά

Για 4 άτομα

• 500 γρ. φιλέτο σολομού

• 75 γρ. τριμμένη ψίχα από γαλλική μπαγκέτα

• 1 πρέζα θυμάρι 

Για τη σάλτσα

• 25 ml ξίδι malt

• 2 κ. σ. ζάχαρη

• 2 κ. κ. μουστάρδα Dijon

• 15 γρ. σε σκόνη

• 65 ml ελαιόλαδο

• λίγο θυμάρι φρέσκο, για το στόλισμα του πιάτου

Εκτέλεση

Κόβω το σολομό σε 4 κομμάτια και αφαιρώ την πέτσα του.

Βάζω το ξίδι, τη ζάχαρη και τις μουστάρδες στο μπλέντερ και τα δουλεύω, ενώ ταυτόχρονα προσθέτω, με σταθερή ροή, το ελαιόλαδο, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βάζω ένα φιλέτο του σολομού σε ένα ταψάκι, απλώνω μια λεπτή στρώση από το μείγμα της μουστάρδας και τοποθετώ από πάνω ένα δεύτερο φιλέτο.

Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φιλέτα.

Απλώνω την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από το τελευταίο φιλέτο και το πασπαλίζω το τριμμένο ψωμί.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 190° C και ψήνω το σολομό, για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το τρίμμα του ψωμιού.

Σερβίρω το σολομό σε μια πιατέλα, πάνω σε στρώση από σπανάκι, ελαφρά σοταρισμένο με βούτυρο.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.