Υλικά
υλικά
1 κ. σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο
500 γρ. τσουκνίδα καθαρισμένη
250 γρ. λάπαθα
3/4 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κορν φλάουερ
3 κ.σ. ξύδι ή λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Ψιλοκόβουμε τα χόρτα και τα βάζουμε να βράσουν σε νερό που μόλις να τα σκεπάζει.
Οταν μαλακώσουν αρκετά τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα.
Προσθέτουμε αλάτι, 1 ποτήρι από το χλιαρό νερό τους και το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν 1 ώρα περίπου μέχρι να λυώσουν, ανακατεύοντας συχνά.
Προς το τέλος διαλύουμε το κορν φλάουερ σε 1/2 φλ.τσ.
χλιαρό νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας 10' ακόμα, μέχρι να γίνει σαν πηχτός χυλός.
Ρίχνουμε το ξύδι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.tip: συνηθίζεται να προσθέτουν αντεράκι αρνίσιο ψιλοκομμένο για περισσότερη γεύση.