
Υλικά
υλικά
1 κ. χοιρινή τηγανιά (κρέας χοιρινό κομμένο για τηγανιά από τον κρεοπώλη)
3/4 φλ.τσ. λευκό κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι
300 γρ. μανιτάρια λευκά, φρέσκα (προαιρετικά)
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
1/2 λεμόνι, το χυμό και τη φλούδα
1/2 κ.γ. σπόρους κόλιαντρου
1/2 κ.γ. θυμάρι ξερό
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες, μέχρι να μαλακώσει 5'.
Το αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια ολόκληρα (κόβουμε στη μέση τα πολύ μεγάλα) σε δυνατή φωτιά, ρίχνοντας αλάτι και πιπέρι.
Οταν πάρουν χρώμα τα βγάζουμε και τα κρατάμε μαζί με το κρεμμύδι.
Ζεσταίνουμε στο ίδιο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίζουμε την τηγανιά, ανακατεύοντας για 6'-7' ή μέχρι να ροδίσουν καλά όλα τα κομμάτια.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2΄-3' να εξατμισθεί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το λεμόνι, τον κόλιαντρο και 2-3 κομμάτια φλούδας λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και 1/2 φλ.τσ.
νερό.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοψηθεί μέχρι να πιεί τα υγρά και να μαλακώσει το κρέας.
Διαλύουμε τη μουστάρδα σε λίγο από το ζουμί του τηγανιού (αν είναι πολύ λίγο, τη διαλύουμε σε 2 κ.σ νερό) και τη ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τη ρίγανη.
Ανακατεύουμε 2-3 φορές και προσθέτουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι.
Αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί 3'-4' και σερβίρουμε την τηγανιά αμέσως, πασπαλισμένη με το μαϊντανό.