Υλικά
Για τις κροκέτεςΥλικά:
500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου, ξαλμυρισμένο
2 κρεμμύδια, τριμμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
330 ml μπύρα
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αβγό
Για την παντζαροσαλάτα:
4 παντζάρια
2 κ.σ κάπαρη
Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τυχόν δέρμα και κόκκαλα από το φιλέτο και κόβουμε σε κομμάτια.
Με τα δάχτυλά μαδάμε τον μπακαλιάρο και τον τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το αβγό, ελαφρά χτυπημένο και τη μπύρα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας παράλληλα με μία κουτάλα, μέχρι να σχηματιστεί ένα δεμένο μείγμα.
Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο.
Όταν κάψει, ρίχνουμε μέσα κουταλιές από το μείγμα.
Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα και από τις δύο μεριές και τις τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τα παντζάρια και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τελείως.
Όταν βγουν από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε την πέτσα τους.
Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με την κάπαρη και το μαϊντανό, λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.