X

Μελιτζανάκι τουρσί

Υλικά

Υλικά

2 κιλά μικρά μελιτζανάκια

1 μεγάλο μάτσο σέλινο

1 μεγάλο μάτσο μαϊντανό

2 κεφάλια σκόρδα

2 κρεμμύδια ξερά

1/2 κουταλιά τριμμένες καυτερές πιπερίτσες

1 κούπα αλάτι

2 κιλά ξίδι

Εκτέλεση

Πλύνετε τα μελιτζανάκια, χαράξτε τα κατά μήκος κι αφαιρέστε ένα μέρος από το εσωτερικό τους και πετάξτε το μισό.

Σε μια λεκανίτσα ψιλοκόψτε το εσωτερικό της μελιτζάνας που κρατήσατε, τα φύλλα του σέλινου (κρατήστε χώρια τα κλωνάρια του), το μαϊντανό, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πιπερίτσες.

Ανακατέψτε καλά τα υλικά και γεμίστε τα μελιτζανάκια και δέστε τα σφιχτά με τα κλωνάρια του σέλινου.

Τοποθετήστε τα σε πήλινο δοχείο, προσθέστε το αλάτι και σκεπάστε τα με το ξίδι.

Περιμένετε να περάσουν 10-15 μέρες.Συνταγή από το βιβλίο της Σοφίας Σουλή «αγχολυτικές νοστιμιές στο πιάτο σας», εκδόσεις Μύρτος.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές