
Υλικά
Υλικά για 2 άτομα
600 γραμμάρια φρέσκο σολομό
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 κούπα κρασί
1 κούπα ζωμό λαχανικών
1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού
4 κουταλιές σούπας άνηθο
Παρασκευή
Πλένουμε και στεγνώνουμε το σολομό και τον αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε το σολομό και τον ψήνουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά να κάνει κρούστα.
Βγάζουμε το σολομό από το τηγάνι και τον αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρασί, το ζωμό και το ξύσμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.Βάζουμε το ψάρι στο τηγάνι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις για να ανακατευτούν οι γεύσεις.
Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και αποσύρουμε.Συμβουλή: Για να ψήσουμε ή να τηγανίσουμε, πρέπει το λάδι να κάψει και ύστερα να βάλουμε το υλικό.
Έτσι θα κάνει κρούστα, θα κλείσει μέσα τους χυμούς του και θα γίνει πιο ζουμερό και μαλακό.(Συνταγή από το βιβλίο της Αντωνίας Βερτζάγια Παπακωνσταντίνου «Φοιτήτρια και στη μαγειρική», εκδόσεις Μύρτος.)