Follow us

Σολομός με άσπρη σάλτσα

Σολομός με άσπρη σάλτσα

Υλικά

Υλικά για 2 άτομα

600 γραμμάρια φρέσκο σολομό

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά σούπας βούτυρο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1/2 κούπα κρασί

1 κούπα ζωμό λαχανικών

1/4 κούπας κρέμα γάλακτος

Αλάτι, μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού

4 κουταλιές σούπας άνηθο

Παρασκευή

Πλένουμε και στεγνώνουμε το σολομό και τον αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε το σολομό και τον ψήνουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά να κάνει κρούστα.

Βγάζουμε το σολομό από το τηγάνι και τον αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε το κρασί, το ζωμό και το ξύσμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.Βάζουμε το ψάρι στο τηγάνι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις για να ανακατευτούν οι γεύσεις.

Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και αποσύρουμε.Συμβουλή: Για να ψήσουμε ή να τηγανίσουμε, πρέπει το λάδι να κάψει και ύστερα να βάλουμε το υλικό.

Έτσι θα κάνει κρούστα, θα κλείσει μέσα τους χυμούς του και θα γίνει πιο ζουμερό και μαλακό.(Συνταγή από το βιβλίο της Αντωνίας Βερτζάγια Παπακωνσταντίνου «Φοιτήτρια και στη μαγειρική», εκδόσεις Μύρτος.)

Επίσης...

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.